Behandeling

Meestal vindt de behandeling plaats op de behandeltafel en wordt voorafgegaan door een intake gesprek. Tijdens de behandeling ben je geheel gekleed.

De behandeling bestaat uit het volgen en luisteren naar de natuurlijke bewegingen van het lichaam. Bij deze zachte aanraking wordt gebruik gemaakt van het cranio sacrale systeem en van het cranio sacraal ritme om zo in een diepe ontspanning te komen. 

Vaak hebben klachten een emotionele oorzaak of een lichamelijk trauma dat niet voldoende of onvoldoende verwekt is.  De therapie kan door de manier van aanraken en soms het vormen van een beeld, de emotie bespreekbaar maken en je inzicht en ruimte geven om dit alsnog te verwerken. Maar ook klachten ontstaan na zware arbeid kunnen uitstekend behandeld worden.

Het cranio sacraal systeem is een gesloten vlies met vloeistof (een hydraulisch systeem). Dit houdt in dat de druk die op een bepaald punt wordt uitgeoefend, zich gelijkmatig voortzet. Omdat in ons lichaam alles direct of indirect met elkaar verbonden is, heeft een ontspanning van een  bepaald deel automatisch effect op ons hele systeem. Ons centrale zenuwstelsel (verantwoordelijk voor al onze systemen en het gevoel van welbehagen) kan weer vrijer ademen.

De afspraak duurt ongeveer anderhalf uur, korte behandeling en voor kinderen vaak drie kwartier. Na de behandeling is het aan te raden wat tijd voor jezelf te reserveren. Behandelingen zijn ook mogelijk op de begane grond (als je geen trappen kan lopen) of bij jou thuis.

Kosten

cranio voorhout

Volwassenen    70  euro

baby, care, child

Kinderen en baby’s    40  euro